Brené Brown – föreläsning om sårbarhet, relationer, kreativitet och innovation

Igår delade jag ett TED-föredrag med sociologen Brené Brown från 2011 på Facebook. Brown är en sociologiforskare från Texas som också är en fantastiskt historieberättare. Jag skrattade så att jag fick kramp i magen när jag tittade på hennes föreläsningar. Här kan du se TED-föredraget (med svensk text):

Efter att jag tittat på föredraget sökte jag vidare efter liknande videoklipp med Brown. Jag hittade flera. Det andra klippet är från 2012, d.v.s ett år efter TED-föredraget. Det är minst lika underhållande som det första trots att det handlar om skam. Kolla i det här:

Det sista klippet jag vill dela är ett föredrag för kreativa personer som berörde mig mycket. Att vilja avvika från de utsatta mallen, gå alternativa vägar och hoppas att kunna göra e skillnad här i världen – på riktigt – inte så vidare svenskt. Det tillhör människans natur att försöka hålla sig under radarn enligt Brown. Fördraget kallas Why Your Critics Aren’t The Ones Who Count och ger dig verktyg för att våga gå framåt trots bristande stöd från andra och hur du även använder dem för att utvecklas vidare:

Enjoy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *